Kakla om i badrummet

Ett funktionellt och snyggt badrum är A och O för ett komplett hem, Speciellt då man på sitt badrum förbättrar sin hygien med mera. Det sägs även att det är i badrummet man spenderar sin mest privata tid och därav är ett ställe där man ska känna sig trygg och bekväm.

Ett badrum ska framförallt vara funktionellt och innehålla material och inredning som alla i familjen kan förstå och klara av. Till exempel att välja ett badkar som inte har höga kanter för att man smidigt ska kunna kliva i och ur, en dusch i form av duschväggar som man kan fälla in mot väggen för att få mer utrymme eller ett lättavtorkat golv så det inte uppstår fula fläckar eller märken efter dusch och bad. Det finns mängder av exempel och ett stort utbud för att du ska kunna göra just ditt badrum funktionellt.

Badrum som är funktionella behöver dock inte bli tråkiga och strikta. Då utbudet av snygga duschar, badkar, toaletter med mera, idag är så pass stort som det är. Med andra ord kommer du enkelt finna ett badrum som både är snyggt och funktionellt, enligt dig och dina behov. Det ända du egentligen behöver vara extra varsam med är grunden av ditt badrum, d.v.s. vad du lägger för kakel och/eller klinkers. Att lägga nytt kakel/klinker är ingen lätt process vare sig man kan det eller inte. Denna process innebär även att du och din familj blir utan badrum i ett antal dagar eller ibland till och med veckor, beroende på vad och hur mycket som ska kaklas om. Därför är det viktigt att välja ett kakel du/ni vet att ni kommer trivas med och kan tänka er att ha under en längre period. Ha även i åtanke att det ska vara ett kakel/klinkers (helst hela badrummet) som även kan passa till nästa familj/person som flyttar in efter dig/er. Att ha ett snyggt och funktionellt badrum kommer hålla i värde mer än ett dysfunktionellt och dåligt kaklat badrum.